טיולים בקיבוץ | לחם מן הארץ

עונה: אפריל-יולי

לגיל 3 וחצי עד 10.

3-31/2 שעות                                            

 

טיול מעניין ואקטיבי שבמהלכו עוברים את כל שלבי הכנת לחם כמו פעם!

 

  • שיחה קצרה עם הילדים  עם ספר ענק, על איך עושים הלחם.

 

  • חורשים תלמים במחרשה קטנה.

 

  • זורעים גרעינים של חיטה לאורך התלמים.

 

  • קוצרים חיטה כעזרת מגלים בשדה הקרוב וקושרים אלומה.

 

  • ממוללים שיבולים ומפרידים את המוץ מהמלען.

 

  • טוחנים באבני- רחיים את הגרעינים לקמח.

 

  • אופים פיתות מבצק שמרים ואוכלים אותן בתיאבון רב עם שמן זית וזעטר.

 

  • צופים בהצגת תיאטרון בובות "מעשה בלחם מן הארץ" (ראה "הצגות")